Lidmaatschap Informatie oud

Als hockey je een leuke sport lijkt, mag je 3 maal vrijblijvend meetrainen. Aanmeldingen hiervoor kunnen gestuurd worden naar [email protected]. Er wordt dan contact met je opgenomen om af te spreken wanneer je kunt komen meetrainen.

Voor deze proeftrainingen zijn er bij DHC voldoende sticks aanwezig, dus hiervoor hoef je niet te zorgen. Het is wel verstandig om een bitje, scheenbeschermers en schoenen met voldoende profiel te gebruiken, dit om blessures te voorkomen.

Wanneer je besluit lid te worden van DHC zijn scheenbeschermers, kunstgrasschoenen en een bitje verplicht. Wanneer je een tijdje mee hebt getraind ga je ook wedstrijden spelen hiervoor heb je ons clubtenue nodig; een donkerblauw rokje of korte broek, een blauw shirt en blauwe sokken. Dit tenue kun je aanschaffen via Claus Sport in Doetinchem.

Jongste jeugd

Benjamins

Als je 6 jaar bent (of in groep 3 zit en bijna 6 wordt) ga je naar de Benjamins. Hier leer je de beginselen van het hockey. Hoe houd je een stick vast, hoe speel je de bal enzovoorts. Het wordt in kleine groepen gegeven en er wordt training gegeven door leuke jonge trainers, onder begeleiding van een volwassen trainer. Funkey en de benjamins trainen op zaterdag van 9:00 – 10:00 uur.

F-jeugd
Als je 7 jaar bent ga je spelen in de F-jeugd. Een F-team speelt competitiewedstrijden in 3-tallen. Je speelt dan op een kwart veld. Het team speelt met 2 3-tallen tegelijk tegen 2 teams van de tegenpartij wedstrijdjes van 2 × 15 minuten. In de tweede helft wisselen de teams van tegenstander. Er wordt nog niet met een keeper gespeeld. Je traint dan 2 keer per week, meestal aan het einde van de middag.

E6-tallen
Als je 8 jaar bent ga je spelen in een E6-team. Je speelt dan op ¼ veld wedstrijden van 2 × 25 minuten. Je team bestaat uit 6 spelers, waarvan 1 keeper. Je traint dan 1 keer per week verplicht. Daarnaast is er nog een vrijwillige training, voor wanneer je hockey heel leuk vindt en snel beter wilt worden.

E8-tallen
Als je 9 jaar bent ga je spelen in een E8-team. Je speelt dan op ½ veld wedstrijden van 2 × 30 minuten. Je team bestaat uit 8 spelers, waarvan 1 keeper.

Junioren
Als je 10 jaar bent ga je spelen bij de junioren. De leeftijdsindeling is als volgt (peildatum 1 oktober van het lopende hockeyseizoen):

D-jeugd: 10 en 11 jaar
C-jeugd: 12 en 13 jaar
B-jeugd: 14 en 15 jaar
A-jeugd: 16 en 17 jaar

De junioren spelen op een heel veld wedstrijden van 2 × 35 minuten. Junioren trainen 2 keer per week.

Senioren
Vanaf je 18e speel je in de senioren. Senioren spelen wedstrijden van 2 × 35 minuten.

Veteranen
Heb je hockeyervaring en wil je ook graag competitie spelen, dan kan dit bij de veteranen. Het damesteam van DHC speelt competitie op dinsdagochtend en traint op maandagochtend.
Het herenteam speelt competitie op zondag en traint op donderdagavond.

Trimhockey
Bij trimhockey wordt recreatief gehockeyd door spelers die op latere leeftijd zijn gestart met hockey (ouders van onze jeugd) of door spelers die wel gehockeyd hebben maar geen competitie meer willen spelen. Plezier staat hierbij voorop!
Trimhockey is bij DHC mogelijk op zondagochtend en woensdagavond.


Statuten         Huishoudelijk Reglement